ЦІЛЮЩІ ВЛАСТИВОСТІ ЧАЮ
В рамках тижня раціонального харчування програми Healthy Challenge студенти І курсу разом із викладачем товарознавства та куратором групи ФК-9-18 Лісовою Л. В. провели «чайну церемонію», метою якої було дослідити цілющі властивості чаю. Серед різних напоїв, які виготовляють люди, найвідоміший і найпоширеніший – чай. Його п’ють у будь-якому куточку Землі. Для багатьох народів він такий же необхідний і незамінний, як і хліб.
Студенти дізналися про лікувальні властивості чаю, який допомагає уникнути багатьох хвороб, прекрасно тамує спрагу, знімає втому, додає бадьорості, піднімає настрій. А ще першокурсники сформулювали 10 рекомендацій, на які треба звернути увагу вибираючи чай, зокрема, на колір і однорідність сировини; відсутність сторонніх включень; ступінь вологості та скрученості чаїнок; свіжість та запах чаю. На практиці встановлювали листові відмінності різних сортів, розшифровували маркування та зазначення походження на упаковках.
Розглянувши історичні та сучасні традиції приготування чаю, завершили захід приємним чаюванням.
Чай - це прекрасний корисний напій, який обов’язково має бути у раціоні кожної людини.
#HealthyChallenge2019
- 2 перегляди